Navigate Yoozpaper

Yoozpaper Front Page
The Yoozpaper
Yoozer Profile
Profile
Shared Paper
Shared Paper
Create Newspaper
Create Paper
Create Customized Paper
Custom Paper
Create Album
Create Album
Yoozer Notifications
Notifications
Edit Profile
Edit Profile
Login
Login

 
 
 
Login on Yoozpaper Facebook Login

Previziuni economice pentru 2013

Written by on


Previziuni economice pentru 2013


0 YOOZ this

Sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie au adus în atenţia analiştilor economici proiectele bugetare şi bugetele propuse de către statele europene pentru următorul an. Punctul central al acestora este reprezentat de eforturile guvernelor de a reduce deficitul bugetar al statelor pe care le conduc, implementând în continuare politici de austeritate.
Guvernul francez a hotarat impunerea unei legi foarte aspre (taxa impusa pe venit in valoare de 75% pentru persoanele care au peste un milion de euro venit pe an) fapt ce a creat numeroase controverse, pe de alta parte guvernul francez va pune accent pe politica sociala nemaifiind programate disponibilizari in sectorul public.
Spania, Italia si Portugalia si-au hotarat programele de austeritate pentru 2013 dar niciuna dintre ele nu va reusi sa depaseasca criza. Acelasi lucru se poate spune despre Grecia care isi continua programul de austeritate.
Această realitate afectează viitorul Uniunii Europene şi ridică semne de întrebare legate de viabilitatea proiectului european în contextul gestionării actualei crize. Până în prezent Uniunea Europeană pare să continue în aceeași stare nedeterminată, unde există voci care cer o integrare mai puternică pentru ca instituțiile europene să poată prelua conducerea asupra gestionării crizei, concomitent cu reticența altor statele de a slăbi controlul asupra prerogativelor suverane din sfera economică. Soluția liderilor europeni, cel puțin pentru moment, constă în realimentarea fondului de ajutor economic, soluția preferată de Uniunea Europeană pentru aproape orice problemă. Cu un nou an în față ce va fi marcat de noi politici de austeritate și cu pericolul ca mai multe state să se alăture Greciei, Italiei sau Spaniei, se pune problema direcției Uniunii Europene, într-un context de instabilitate socială ce pare să fie endemică.

Return to Economia azi.

Yoozpaper is a social network of online newspapers written by individuals or groups. Yoozpaper takes free articles that members write and formats them as an online newspaper.

Articles Of The Week