Navigate Yoozpaper

Yoozpaper Front Page
The Yoozpaper
Yoozer Profile
Profile
Shared Paper
Shared Paper
Create Newspaper
Create Paper
Create Customized Paper
Custom Paper
Create Album
Create Album
Yoozer Notifications
Notifications
Edit Profile
Edit Profile
Login
Login

 
 
 
Login on Yoozpaper Facebook Login

National Bank of Greece cumpara rivala EFG

Written by on


National Bank of Greece cumpara rivala EFG


0 YOOZ this

National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, va finaliza în februarie schimbul de acţiuni pentru a cumpăra rivala EFG Eurobank, a anunţat marţi adjunctul preşedintelui NBG, Petros Christodoulou, transmite Reuters, conform Agerpres.

Autorităţile de la Atena au acordat luni o aprobare condiţionată pentru achiziţionarea Eurobank de către NBG, care oferă 58 de acţiuni noi pentru fiecare 100 de acţiuni ale Eurobank. Tranzacţia va duce la crearea celui mai mare grup bancar din Grecia.

Christodoulou a declarat că până la 25% din sucursalele băncii din entitatea combinată ar putea fi restructurate în urma finalizării tranzacţiei.

National Bank of Greece a anunţat recent că a înregistrat pierderi nete de 2,45 miliarde de euro în primele nouă luni din 2012 şi va avea nevoie de 9,7 miliarde de euro pentru recapitalizare, în timp ce Eurobank are nevoie de 5,8 miliarde de euro.

Instituţiile elene de creditare sunt sub presiune pentru a se consolida şi pentru a supravieţui efectelor crizei care le-a lăsat dependente de finanţările Băncii Centrale a Greciei.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).

Return to Stiri economice.

Yoozpaper is a social network of online newspapers written by individuals or groups. Yoozpaper takes free articles that members write and formats them as an online newspaper.

Articles Of The Week