Navigate Yoozpaper

Yoozpaper Front Page
The Yoozpaper
Yoozer Profile
Profile
Shared Paper
Shared Paper
Create Newspaper
Create Paper
Create Customized Paper
Custom Paper
Create Album
Create Album
Yoozer Notifications
Notifications
Edit Profile
Edit Profile
Login
Login

 
 
 
Login on Yoozpaper Facebook Login

Dilemele anului 2013..ce se va intampla in auto?

Written by on


Dilemele anului 2013..ce se va intampla in auto?


0 YOOZ this


Influenţa redusă a programului „Rabla" anul trecut asupra vânzărilor de maşini, dar şi dezvoltarea pieţei „gri„ a tichetelor care a dus inclusiv la o blocare a vânzărilor pun în discuţie posibilitatea opririi programului de casare.

VA MAI CONTINUA "RABLA"?

Mai mult, cu toate că România are unul dintre cele mai îmbătrânite parcuri auto, vârsta medie fiind de peste 13 ani, 2012 a fost cel de-al optulea an consecutiv cu un program de casare. Premierul Victor Ponta anunţa recent posibilitatea de a modifica programul de casare în 2013, astfel încât să se revină la forma iniţială, cea dinainte de 2010 - doar cel care casează o maşină mai veche de zece ani să beneficieze de prima de casare în valoare de 3.800 de lei. În 2010 guvernul Boc a modificat programul de casare, iar voucherul a devenit transmisibil. Mai mult, pentru o maşină nouă se puteau folosi până la trei astfel de tichete. Odată ce tichetele au devenit transmisibile, s-a format o piaţă "gri" a acestora, iar preţurile au variat, în funcţie de număr, între 1.000 şi peste 3.000 de lei.

CÂTE MAŞINI VOR MAI PRODUCE DACIA ŞI FORD?

Cifra de 400.000 de automobile reprezintă pragul care ar trebui depăşit de către Dacia şi Ford. Având în vedere noile modele lansate, în 2013 Dacia ar trebui să producă cel puţin 330.000 de unităţi, iar Ford peste 100.000 de automobile B-Max.

În fabrica de motoare a Ford România de la Craiova s-au instalat încă din luna august a anului trecut liniile de producţie pentru al doilea motor de 1,5 litri EcoBoost pe benzină. Astfel, uzina de motoare va trece de la un singur schimb la două, în condiţiile în care motorul produs la Craiova şi la Köln echipează unele dintre cele mai bine vândute modele ale constructorului, cum ar fi Focus şi Fiesta. Planul oficial pentru motorul EcoBoost de 1,0 litri este de a se atinge o producţie de 30.000 de unităţi până la finele anului şi de 150.000 de unităţi în 2013, dar cel mai probabil aceste cifre vor fi depăşite.

Ford va derula investiţii în creşterea gradului de automatizare, pentru a majora producţia într-un singur schimb la 350 - 400 de maşini pe zi. Pe fondul accelerării producţiei în uzina de la Craiova activitatea Ford a influenţat producţia şi exporturile de automobile. Astfel, cu cele peste 21.800 de maşini B-Max produse la Craiova anul trecut, Ford a reuşit să susţină producţia totală de autoturisme. În timp ce Dacia a produs în intervalul ianuarie-octombrie 245.100 de maşini, în scădere cu peste şase procente faţă de perioada similară a anului precedent, numărul de maşini asamblate a crescut cu două procente faţă de 2011.

VA REVENI PE CREŞTERE PIAŢA AUTO?

În ultimii cinci ani piaţa auto a pierdut mai bine de 80% din vânzări, de la un volum de peste 315.000 de autoturisme comercializate în 2007 la mai puţin de 70.000 în 2012.

Return to Economic News.

Yoozpaper is a social network of online newspapers written by individuals or groups. Yoozpaper takes free articles that members write and formats them as an online newspaper.

Articles Of The Week