Navigate Yoozpaper

Yoozpaper Front Page
The Yoozpaper
Yoozer Profile
Profile
Shared Paper
Shared Paper
Create Newspaper
Create Paper
Create Customized Paper
Custom Paper
Create Album
Create Album
Yoozer Notifications
Notifications
Edit Profile
Edit Profile
Login
Login

 
 
 
Login on Yoozpaper Facebook Login

Băncile din zona Euro

Written by on


 Băncile din zona Euro


0 YOOZ this

Băncile din zona Euro, sub presiunea neperformantei şi a cerinţelor de reglementare

Deşi previziunile economice pentru zona Euro în 2013 arată un progres lent şi dureros către stabilitate, băncile şi asigurătorii din Zona Euro se vor confrunta cu încă un an dificil. Diviziunea între nord şi sud se va accentua în acest an. În timp ce previziunile privind creditele pe pieţele din nord anticipează o uşoară creştere, estimările pentru pieţele din sud sunt sumbre. Băncile se vor confrunta în continuare cu o creştere a creditelor neperformante şi cu presiuni continue din partea organismelor de reglementare, se arată în raportul Ernst & Young "Eurozone Financial Services Forecast 2013" (EEFSF).

Previziunile privind creditele neperformante s-au înrăutăţit din nou, pe fondul unei deteriorări peste aşteptări a calităţii creditelor în Zona Euro. Potrivit estimărilor, creditele neperformante au ajuns la 6,8% în 2012 şi vor atinge 7,6% în 2013, un nivel record pentru era Euro (cu 1% peste previziunile anterioare).

Previziunile privind creditele pentru companii arată accentuarea divizării între nord şi sud

Băncile au parcurs două treimi din procesul de dezintermediere şi se estimează o continuare a diminuării portofoliului de credite cu 132 miliarde de Euro în 2013. Media raportului între credite şi depozite va scădea, potrivit estimărilor, de la 124% în 2006, înainte de criză, până la 111% la sfârşitul anului 2012. Acest proces nu s-a încheiat, iar raportul ar urma să scadă până la 104% în 2016. În consecinţă, portofoliile de credite rămân sub presiune.

După scăderi semnificative în 2011 şi 2012, se estimează că împrumuturile către consumatori vor înregistra din nou o uşoară scădere, de 1,2%, în zona Euro, iar indicele preţurilor de consum ar urma să crească cu 1,9%. Potrivit previziunilor, creditele de consum vor începe să crească în 2014, cu 1,5%, pe fondul revenirii economiei la o creştere lentă.

Previziunile pentru 2013 pe segmentul creditării afacerilor arată o creştere de 1-2,5% în Franţa, Germania şi Oalnda şi o scădere de 0,5% în Italia şi de 4% în Spania. Cu toate acestea, atunci când se compară cifrele pe o perioadă de doi ani (cifrele din 2011 cu previziunile pentru 2013) se observă o adâncire a decalajului dintre nord şi sud. Astfel, pentru perioada 2011-2013, creditarea în Franţa va fi crescut cu 18 miliarde euro, în Germania cu 72 de miliarde euro, iar în Olanda cu 28 de miliarde euro, în timp ce creditarea în Italia va fi scăzut cu 43 de miliarde euro, iar în Spania cu 100 de miliarde euro în aceeaşi perioadă de timp.

Se aşteaptă ca profiturile din asigurări să scadă cu până la 5% în 2012

Randamentul scăzut al investiţiilor combinat cu o creştere de business afectată de recesiune echivalează cu un profit în scădere şi în 2012 pentru asigurători. Astfel, se prognozează o scădere de 5% a profiturilor şi o scădere cumulată de 12% pentru perioada 2011-2013.

Return to Stiri economice.

Yoozpaper is a social network of online newspapers written by individuals or groups. Yoozpaper takes free articles that members write and formats them as an online newspaper.

Articles Of The Week