Navigate Yoozpaper

Yoozpaper Front Page
The Yoozpaper
Yoozer Profile
Profile
Shared Paper
Shared Paper
Create Newspaper
Create Paper
Create Customized Paper
Custom Paper
Create Album
Create Album
Yoozer Notifications
Notifications
Edit Profile
Edit Profile
Login
Login

 
 
 
Login on Yoozpaper Facebook Login

SE SCUMPESC ASIGURARILE AUTO

Written by on


SE SCUMPESC ASIGURARILE AUTO


0 YOOZ this

Şoferi, pregătiţi-vă de un an mai scump. Asigurătorii au de plătit daune tot mai mari, în timp ce încasările rămân mici. Unii deja au început să ia măsuri: sunt companii care, din prima zi a anului, au scumpit RCA-ul cu aproape 10 procente. Iar brokerii de asigurări ne avertizează că tarifele ar putea creşte în continuare, notează tvrnews.ro
De anul acesta, societăţile de asigurare ar putea fi nevoite să vândă poliţele RCA la un preţ care să le permită obţinerea unui profit minim.
În funcţie de daunele plătite, de numărul clienţilor şi de costurile de emitere, fiecare companie îşi va calcula un preţ de echilibru sub care nu va putea vinde poliţele.
Aşadar, cu cât daunele sunt mai mari, cu atât şi preţul va fi mai mare.
Specialiştii spun, că în România, rata daunei plus costurile companiilor ajung la 146%, ceea ce înseamnă, că, pe zona RCA, asigurătorii plătesc, în medie, cu 46% mai mult decât încasează din primele de asigurare.
Numai anul trecut, valoarea despăgubirilor plătite a crescut cu 12%.
Unele companii deja au aplicat majorări cu până la 10 procente de la 1 ianuarie. Spre exemplu, pentru un autoturism vechi de patru ani, cu un motor de 1,6 litri, ofertele pentru RCA pornesc de la aproape 200 de lei şi ajung până la 536 de lei.
Atenţie şi la asigurarea locuinţei. Fără o poliţă obligatorie sau una facultativă, amenzile pot ajunge şi la 500 de lei.

Return to Economie.

Yoozpaper is a social network of online newspapers written by individuals or groups. Yoozpaper takes free articles that members write and formats them as an online newspaper.

Articles Of The Week